Bacon i helhed

Bacon et hærdet kød fremstillet ud fra et svin. Det hærdes først under anvendelse af store mængder salt, enten i en saltopløsning eller en tør pakning, resulterer i fersk bacon (også kendt som grønt bacon). Fersk bacon kan derefter yderligere tørres i uger eller måneder i kold luft, kogt, eller røget. Frisk og tørret bacon skal tilberedes før du spiser. Kogt bacon er klar til at spise, det samme er noget røget bacon, men det bør koges yderligere, før du spiser det.

Bacon er fremstillet ud fra flere forskellige udskæringer af kød. Det er normalt lavet af side og ryg udskæringer af svinekød, undtagen i USA, hvor det er næsten altid fremstillet af svinebryst (typisk omtalt som "streaky", "fatty" eller "Amerikan Style" udenfor USA og Canada).

Sidesnittet har mere kød og mindre fedt end maven. Bacon kan fremstilles ud fra en af ​​to forskellige tilbage udskæringer: Rygfedt, hvilket er næsten ren fedt, og svinekød lænd, som er meget mager.

Bacon kan blive spist røget, kogt, stegt, bagt eller grillet, eller anvendes som en mindre ingrediens til smagsretter.

I det kontinentale Europa, er denne del af grisen normalt ikke røget som bacon er i USA, og det bruges primært i tern som madlavnings ingrediens, værdsat både som en kilde til fedt og for sin smag. I Italien, kaldes dette pancetta og er som regel kogt i små tern eller serveret kogte og skåret i tynde skiver som en del af en antipasti.

Kød fra andre dyr, såsom oksekød, lam, kylling, ged eller kalkun, kan også skæres, hærdes, eller på anden måde at ligne bacon, og kan endog blive omtalt som "bacon" . Sådan anvendelse er almindeligt i områder med betydelige jødiske og muslimske befolkning For sikkerheden, skal bacon behandles for at forhindre trikinose, som forårsages af trikiner, en parasitisk rundorm, der bliver nedkæmpet ved opvarmning, frysning, tørring eller rygning.

Typer af bacon

Side Bacon - Traditionel amerikansk bacon, er også kendt som side bacon, da kødet er skåret fra siden af grisen, eller svinekød mave. Dette bacon som regel har den skorpe (hud) fjernes og skæres i skiver. Tynde skiver bacon indeholder cirka 35 skiver pr pund, mens tykke skiver bacon har omkring 16 til 20 strips per pund. Dette bacon er ofte røget og kan også blive krydret med ingredienser som brunt sukker , ahorn sirup eller sort peber.

Slab Bacon - Slab bacon er side bacon som ikke er blevet skåret og som regel har den skorpe intakt. Slab bacon er ofte hakkede og nedbrydes for at tilføje smag til supper, gryderetter og saucer. Slab bacon normalt sælger til en lavere pris end skiveskåret side bacon. Den skorpe bør fjernes inden kogning og kan bruges til andre formål gerne gøre fedtegrever .

Pancetta - Denne italienske version af bacon er normalt rullet og derefter skåret tyndt eller kubik til brug i supper, gryderetter og saucer. Selv om der aldrig har røget, er pancetta ofte krydret med urter og krydderier såsom muskatnød, fennikel, hvidløg eller peber.

Canadian Bacon - canadisk bacon, eller "back skinke", som det er kendt i Canada, er en mager nedskæring af røget svinekød, der er mere som almindelig skinke end traditionel amerikansk bacon. Canadiske bacon skæres fra øjet af runde (midt bagpå), snarere end den fede side eller svinekød mave.

Peameal - Peameal er en anden type canadiske bacon også skåret fra midten af bagsiden af svinekød. Peameal adskiller sig fra almindelige canadiske bacon i, at det er brined (eller syltede) snarere end røget. Traditionelt blev peameal belagt i jorden gule ærter selv i dag, gul cornmeal bruges i stedet.

Nyeste opskrifter:

Baconparlør:

Ugens udvalgte: