Stegt flæsk med persillesovs

Antal: 4 person(er)

Kategorier: Kartofler Sauce Svinekød

1000 g. røget kæbesnitte (bacon)

sovs:
20 g. smør
2 spsk. hvedemel
2 dl. mælk
2-3 dl. kartoffelvand
1 bundt persille
1 tsk. reven muskatnød
salt
peber



Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt, saltet vand. Gem kogevandet til persillesaucen.

Skær baconstykket i tynde skiver og steg det på en tør varm pande ca. 2 min. på hver side, til det er gyldent og sprødt. Hæld fedtet fra panden og læg baconskiverne på fedtsugende papir eller køkkenrulle og hold dem varme under folie.

Til saucen bages smør og mel sammen i en gryde. Pisk godt. Mælken hældes i opbagningen lidt ad gangen sammen med kartoffelvandet, mens der piskes. Når saucen har den rette konsistens, tilsættes hakket persille og den smages til med muskatnød, salt og peber.

Server de sprøde baconstykker med de kogte kartofler og persillesaucen.



Nyeste opskrifter:

Baconparlør:

Ugens udvalgte: